Пролетни скрежинки.:-)
цитирайsmile999 написа:
Пролетни скрежинки.:-)
3.
ketcakuatl -
МАЛЕЕ..Е.Й
13.06.2011 13:24
13.06.2011 13:24
Феерия, природата е най добрия художник.
цитирайХаресвам цвета му. Довечера ще напиша една рецепта за сок!
Поздрави!
Върнах се да я добавя. Тя е от една моя приятелка, която отдавна я няма на този свят - Генка Калаврамова.
Сироп от бъз
20 – 30 китки от бъз / сърчовина/
2 литра вода
2 кг захар
Лимонтузу
Лимони – 2 броя за вкус - изстискани и прецедени;
1.Китките от бъз се измиват и заливат с 2 л вода, престояват във водата 24 часа;
2.Прецеждат се през тензух или друга, но по – плътна цедка да не пада от цвета;
3. Прибавя се захарта като се бърка до разтваряне;
4. Във вода се разтваря ½ от пакетчето лимонтузу и добавя към сместа;
5. Добавя се и сока от 2 лимона – след изстискване и прецеждане.
Налива се в бутилки, запечатват се или плътно затварят и се съхранява на хладно.
Швепс от бъз
10 литра вода – 1кг захар като съотношение;
2 лимона и ½ от пакетче лимонтузу;
5-6 китки бъз стои 24 часа , бърка се периодично;
Прецежда се и готово за консумация. Съхранява се в хладилника;
Сладко да ви е!!
цитирайПоздрави!
Върнах се да я добавя. Тя е от една моя приятелка, която отдавна я няма на този свят - Генка Калаврамова.
Сироп от бъз
20 – 30 китки от бъз / сърчовина/
2 литра вода
2 кг захар
Лимонтузу
Лимони – 2 броя за вкус - изстискани и прецедени;
1.Китките от бъз се измиват и заливат с 2 л вода, престояват във водата 24 часа;
2.Прецеждат се през тензух или друга, но по – плътна цедка да не пада от цвета;
3. Прибавя се захарта като се бърка до разтваряне;
4. Във вода се разтваря ½ от пакетчето лимонтузу и добавя към сместа;
5. Добавя се и сока от 2 лимона – след изстискване и прецеждане.
Налива се в бутилки, запечатват се или плътно затварят и се съхранява на хладно.
Швепс от бъз
10 литра вода – 1кг захар като съотношение;
2 лимона и ½ от пакетче лимонтузу;
5-6 китки бъз стои 24 часа , бърка се периодично;
Прецежда се и готово за консумация. Съхранява се в хладилника;
Сладко да ви е!!
ketcakuatl написа:
Феерия, природата е най добрия художник.
tota написа:
Харесвам цвета му. Довечера ще напиша една рецепта за сок!
Поздрави!
Поздрави!
8.
homeopatie -
Много красиво,
13.06.2011 13:36
13.06.2011 13:36
много!
цитирай
9.
yotovava -
Запазена е, Ив, трудно го снимах това, много отдавна му се точа, много е макрото тук, все трябва фокус да гониш :)))))))))))))
13.06.2011 13:37
13.06.2011 13:37
barona40 написа:
Поздрави!:)
цитирайТова бъзов цвят? Съвсем различен е през разсеян поглед... Никога не съм стигала до тази му красота, а колко често съм виждала бъз, даже една година си бях набрала малко цвят - вече не помня за какво.
Чудна е снимката!
цитирайЧудна е снимката!
"Скрежинки" - много хубава думичка!
цитирайhomeopatie написа:
много!
lidislidis написа:
Поздрави!:)
15.
yotovava -
Освен дъхав е и много красив, а става и превъзходен чай от него зимата....
13.06.2011 13:45
13.06.2011 13:45
bizcocho написа:
Това бъзов цвят? Съвсем различен е през разсеян поглед... Никога не съм стигала до тази му красота, а колко често съм виждала бъз, даже една година си бях набрала малко цвят - вече не помня за какво.
Чудна е снимката!
Чудна е снимката!
16.
yotovava -
Ами такива са - хем като снежинки, хем скрежови :))))))))))))))))))))))
13.06.2011 13:50
13.06.2011 13:50
bizcocho написа:
"Скрежинки" - много хубава думичка!
усещам как ухаят ! :)))
цитирай
18.
yotovava -
Тук в планината усещането е невероятно, освен на бъз, се разнася ухание на акация и много други аромати :))))))))))))))
13.06.2011 14:15
13.06.2011 14:15
mirandolina написа:
усещам как ухаят ! :)))
Това е наистина красиво !
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
цитирайХаресах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
20.
yotovava -
Красиво е наистина, а ние ловяхме светулки вечер :))))))))))))))))))
13.06.2011 14:39
13.06.2011 14:39
karaiany написа:
Това е наистина красиво !
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
21.
svetislav -
Тук винаги е красиво
13.06.2011 15:15
13.06.2011 15:15
човек се отморява в тоя блог.
цитирайsvetislav написа:
човек се отморява в тоя блог.
Разкошно!
цитирайkleopatrasv написа:
Разкошно!
А сок от бъз-ммм как обичам!:))
цитирайНа снимката ти са много по-красиви от на живо!
цитирайКРАСИВО И ПРЕКРАСНО!
цитирайХубави цветенца! Добре заснети с дефокус! Добре е !
цитирайscarlety написа:
А сок от бъз-ммм как обичам!:))
plushok написа:
На снимката ти са много по-красиви от на живо!
pisatelkata написа:
КРАСИВО И ПРЕКРАСНО!
valdesaar написа:
Хубави цветенца! Добре заснети с дефокус! Добре е !
Чудесна снимка, Валя! :)
цитирай
34.
yotovava -
Радвам се, че хареса, хубава вечер от мен :)))))))))))))))))))))))))))))))
13.06.2011 21:55
13.06.2011 21:55
dolsineq написа:
Чудесна снимка, Валя! :)
Фотоапарат, обектив, статив, скорост, бленда, фкусно разстояние, други ???????
Е, ако не е тайна ?
:-)
цитирайЕ, ако не е тайна ?
:-)
shegorvechem написа:
Фотоапарат, обектив, статив, скорост, бленда, фкусно разстояние, други ???????
Е, ако не е тайна ?
:-)
Е, ако не е тайна ?
:-)
37.
naidobriq -
Много красиво.
14.06.2011 07:44
14.06.2011 07:44
Добър и слънчев да е деня ти Валя..:)
цитирайnaidobriq написа:
Добър и слънчев да е деня ти Валя..:)
Поздрав!
цитирайgwendoline написа:
Поздрав!
Изяде ти хляба на фотогрaфите!;)
цитирай
42.
yotovava -
Аааа, хляб има достатъчно, споко :)))))))))))))))))) ХУбав ден от мен :)))))))))))))))))))))))))
14.06.2011 09:57
14.06.2011 09:57
nestinar написа:
Изяде ти хляба на фотографите!;)
karaiany написа:
Това е наистина красиво !
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
И по най-подлярски начин ги връзвахме с конци от макарите на бабите ни!
44.
yotovava -
Малииии, кви сте били, аз имам прегрешение само спрямо една котка, дето вързах за крака й дрънкалки.....
14.06.2011 10:04
14.06.2011 10:04
nestinar написа:
И по най-подлярски начин ги връзвахме с конци от макарите на бабите ни!
karaiany написа:
Това е наистина красиво !
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
Харесах много !
Няма да забравя като деца ловяхме царските бръмбари върху такъв бъз...:)))
И по най-подлярски начин ги връзвахме с конци от макарите на бабите ни!
25 цвята бъз, 4 кг захар, 6 л вода, 5 пакетчета лимонтузу.
Престояват 24 часа, като се разбъркват отвреме навреме, после се прецежда и насипва в бутилки. Издържа много дълго. Разрежда се и е невероятно вкусен и полезен сироп.
цитирайПрестояват 24 часа, като се разбъркват отвреме навреме, после се прецежда и насипва в бутилки. Издържа много дълго. Разрежда се и е невероятно вкусен и полезен сироп.
tota написа:
Харесвам цвета му. Довечера ще напиша една рецепта за сок!
Поздрави!tota не се разбира колко лимонтузу трябва да се сложи?
иначе благодаря за рецептата
Върнах се да я добавя. Тя е от една моя приятелка, която отдавна я няма на този свят - Генка Калаврамова.
Сироп от бъз
20 – 30 китки от бъз / сърчовина/
2 литра вода
2 кг захар
Лимонтузу
Лимони – 2 броя за вкус - изстискани и прецедени;
1.Китките от бъз се измиват и заливат с 2 л вода, престояват във водата 24 часа;
2.Прецеждат се през тензух или друга, но по – плътна цедка да не пада от цвета;
3. Прибавя се захарта като се бърка до разтваряне;
4. Във вода се разтваря ½ от пакетчето лимонтузу и добавя към сместа;
5. Добавя се и сока от 2 лимона – след изстискване и прецеждане.
Налива се в бутилки, запечатват се или плътно затварят и се съхранява на хладно.
Швепс от бъз
10 литра вода – 1кг захар като съотношение;
2 лимона и ½ от пакетче лимонтузу;
5-6 китки бъз стои 24 часа , бърка се периодично;
Прецежда се и готово за консумация. Съхранява се в хладилника;
Сладко да ви е!!
Поздрави!tota не се разбира колко лимонтузу трябва да се сложи?
иначе благодаря за рецептата
Върнах се да я добавя. Тя е от една моя приятелка, която отдавна я няма на този свят - Генка Калаврамова.
Сироп от бъз
20 – 30 китки от бъз / сърчовина/
2 литра вода
2 кг захар
Лимонтузу
Лимони – 2 броя за вкус - изстискани и прецедени;
1.Китките от бъз се измиват и заливат с 2 л вода, престояват във водата 24 часа;
2.Прецеждат се през тензух или друга, но по – плътна цедка да не пада от цвета;
3. Прибавя се захарта като се бърка до разтваряне;
4. Във вода се разтваря ½ от пакетчето лимонтузу и добавя към сместа;
5. Добавя се и сока от 2 лимона – след изстискване и прецеждане.
Налива се в бутилки, запечатват се или плътно затварят и се съхранява на хладно.
Швепс от бъз
10 литра вода – 1кг захар като съотношение;
2 лимона и ½ от пакетче лимонтузу;
5-6 китки бъз стои 24 часа , бърка се периодично;
Прецежда се и готово за консумация. Съхранява се в хладилника;
Сладко да ви е!!
Търсене
Блогрол