Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 00:22 - В страната на неограничените идиотщини - фотопанорама
Автор: balkanec Категория: Регионални   
Прочетен: 60495 Коментари: 8 Гласове:
21

Последна промяна: 22.06.2011 01:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Точно така, това е САЩ - най-великата демокрация, флагмана на капитализма, знамето на свободата, родината на атомната бомба, на износа на демокрация с безспирни войни, на масовите оръжия с обеднен уран.

Зад няколкото лъскави центъра с небостъргачи - декорите на Холивуд - САЩ е масова картина, която трудно може да се различи от пейзажите в най-бедните латиноамерикански държави.
 

САЩ ВЧЕРА И ДНЕС:

Снимките са стари и нови - от 70-те до днес. Като цяло особена разлика няма. (Счита се обаче, че през 70-те Щатите са в разцвет.)
 

image

Зад Статуята на свободата
 

image

 

image
 

http://www.american-pictures.com/gallery/usa/index_1.htm


image


Зад Капитолия
 

image

 
 

image
Зад Двете кули

 

image

Зад небостъргачите
 

image




image
Това не е кацането на Луната, но общото е, че то също не е било снимано точно на Луната, както се разбира впоследствие.

 

ВЕЛИКАТА USA

В такива луксозни имения живеят по-голямата част от средностатистическите американци:

image

 


image
 

image
"Crime dont pay"



image


Жилищни квартали зад декорите на "Холивудския киноцентър" - каквото представляват няколкото центрове с небостъргачи, които единствено се демонстрират.


image
 

 

image
Жилищен квартал


Градски транспорт:
image


image


image
 



image
На седянка

 

image
Айде на битака


image
Яжте в Макдоналдс

 

Пейзаж от Ню Йорк:
image

 

image
Бронкс



image
Бездомен в Ню Йорк

 

image

Електрификацията в САЩ е с дървени диреци - не само в отдалечените села като при нас - а и в по-големите градове.



image
Пейзаж от Детройт



Американците по Мисисипи:
image

"Великата Америка" са няколко града в САЩ. Останалото е селски райони.

 

Baltimore, Maryland

image
Нова надежда - стари разочарования


Явно американските градове изглеждат най-яко като им снимат небостъргачите.



image
Каубойци



image




image
40 милиона без здравни осигуровки  (а други 20 млн са само частично осигурени)

 

image

 
 

image
Сан Франциско

 

image
 

http://www.usinfo.ru/amerikagallery.htm


image
"Искам да съм негър,
негър в Алабама..."

 

image
New York City

 

image


 

image

 


Пейзаж от не малко населения Bronx:
image



Пейзаж от LA:
image
 

 

image




image
Реклама и действителност



image
Доволни американци



image




image
Убийство в Ню Орлиънс

 

image


 

image
Криминале

 

image

Интеграция
 

image

 

image
Демокрация

 

image
IN ZIONIST BANKERS WE TRUSTED

 

Citibank Memo: Financial Disaster Will Lead to Civil Disorder in 2009 or 2010

image
Полицията съветва американци, които нямат добро отношение към банковата система.

 

image
Педагогика

 

image
Страх

 

image
Медицинска взаимопомощ


image




image




Black power


image

 


image
Бронкс

 

http://www.usinfo.ru/amerikagallery.htm
image
Бляк пауър излиза наяве

 

image
Бляк пауър е готов за борба


image



Нашествието на църните кожи:

image

 

Афроамериканците са 12.38% (2007) от населението на страната.



image
Боен танц на Бляк пауър




image
Бляк пауър натрупва запаси

 

image
Бляк пауър се въоръжава



image
Бляк пауър набира скорост

 

 

image
Бляк пауър превзема масонството

 

Gay power

Най-краткото описание на Щатите
е на един сърбин:
"45% луди, 45% обратни и 10% нормални."


image
Снимката е от сексуалните вълнения през 70-те

 

image
Гей пауър нема нерви




image
Гей пауър в атака

 

image
Танка на Гей пауър в настъпление
 

Победата на Гей пауър:
От страната на лудите - послание до родителите по света от един баща




image
Гей пауър празнува победата
 

image



АМЕРИКАНСКИ НРАВИ


Щатите пред разпадане


image
Александър Гордон е известен руски телевизионен журналист
 

Интервю на Александър НИКОНОВ

- Ще ви разкажа за моя приятел Николай. Той емигрира в Америка, заживя в малък град. За да завърже запознанство със съседите, ги поканил на барбекю. Запознали се, поприказвали си... А в един прекрасен ден идва призовка за съд. Оказало се, че същият този съсед подал жалба срещу него – че не си подстригва моравата и съседът страдал от тази гледка. Забележете – той не подстригвал СВОЯТА морава. Така, съдът му присъдил глоба. Същата вечер съседът срещнал Николай и със същата зъбата американска усмивка му казал: "Хелоу!" След това Коля разлюби Америка. А вие защо я разлюбихте?

- Защото много дълго живях там. Емигрирах през 1989 г. И живях там седем години и половина. Повече не издържах.

- Защо?

- Заради всичко. Не ми харесва тази постоянна, почти маниакална грижа за утрешния ден. Това е издигнато в религия. Ако днес ти не се погрижиш за утрешния ден, то утрешния ден ще те накаже за това...
Там има огромно количество условности, които е измислила за себе си средната класа. Задължително трябва да си смениш колата при смяна на работа. Искаш или не, в петък трябва да се облечеш по-лекомислено, отколкото в другите дни. Трябва да се усмихваш при всяка ситуация, независимо от настроението ти. С всичко това става много тежко да се живее.


image



На гости ми бе дошъл баща ми и отидохме на риба. Решихме да направим чироз. Посолихме рибата, провесихме я на балкона да съхне, завихме я с марля да не я кацат мухите и отидохме в Канада. А когато след седмица се върнахме, заварих квартирата си отворена, имаше и призовка за местната санитарна станция, тъй като съм заплашвал здравето и живота на хората на това малко градче. Помислих си, че може канализацията да е протекла. В следващия момент ми звъни хазяина и пита: "Какво става при тебе? Какви са тия истории?" – "Какви истории?", питам и аз. "Съседката ми каза, че на балкона ти имало мъртва риба. Щяла да те съди." Не му мислих много и му казах: "Давай си координатите на адвоката и нека тая патка си даде на нейния. Аз ще ви съдя!" – "За какво?" – " За нарушение на първа алинея в конституцията на САЩ." - че всеки човек има право да изповядва религията си. "Вие – казах – нарушихте моето религиозно право. У нас, руснаците, има обичай – през юли ние провесваме на балкона сушена риба. Рибата е символ на християнството, това би трябвало да го знаеш. Моите религиозни чувства са оскърбени. Сега – само съд!" Те се уплашиха и отзоваха иска си.


image
 

Втори случай – в друга квартира. Бях оставил на балкона няколко картонени кутии – трябваха ми за нещо. Дойде хазяинът и ми каза да ги махам, тъй като в устава пишело, че на балкона можело да има само мебели. Взех флумастер, написах на голямата кутия "Маса" и на малката "Стол" и проблеми повече нямаше.

Хората са тотално необразовани. С тия местни мауглита е невъзможно да се разговаря. В американската образователна система има тестове – от три възможни отговора избираш един. Тази система унищожава всякакви знания! Човек престава да разчита на познанията си, а да се догажда. Сега същата система се опитват да въдедат и у нас.
Видях един такъв въпрос: "Водородът е: а) газ, б) твърдо тяло, в) течност." Ужас! А аз още помня валентността му, помня, защото е в таблицата на Менделеев. А какво ще помнят нашите деца, които ще учат по системата на догадките? Може валентността да не ми е необходима в живота. Но систематизираните знания дават мисъл, че ти не си първият, че преди теб са живели, мъчили, мислели и умирали поколения хора, които са си предавали този факел. А американците – Маугли.


image
The deliberate dumbing down of America


Взех общообразователен тест за петокласници от 1986 г. и го показах на учители в американско училище през 1996 г. Нито един не отговори и на половин въпрос. Това какво ви говори? Това, че системата на образование в САЩ напълно е разрушена! Зададох им въпрос – те не знаят колко планети има в Слънчевата система. И не само, че не знаят – не искат да знаят! Единственият човек, който след въпроса се поинтересува: все пак колко са планетите, така ме потресе, че го попитах откъде е, че е такъв любознателен. Оказа се германец от Берлин.
 

image

image

 

Психологията и неграмотността на американеца се проявява и по това как рисува атласа. В средата е Америка, по краищата е Европа, която се оказва някъде в Централна Америка, а Русия започва веднага след Канада. Друго просто не знаят. В Америка се продават календари, на чиято обратна страна има таблици как да се изчисли 20 % ДДС от дадена сума. Не могат да пресметнат 20%!


image


Какво представлява държавното образование можете да разберете и като гледате филмите им – как храбър пехотинец, инструктор по ръкопашен бой, не се побоява и отива на работа в средно училище. Където седят брадати мутри с пистолети в джобовете и учат това, коего у нас се учи в трети клас, напрегнали безмозъчните си физиономии. Между другото, в негърските училища преподават, че Христос е негър.

- Не може да бъде!

- Сериозно. Официално, в програмата. Някои казват: "Затова пък си знаят добре собствената история!" Аз проверих. Взех изпитен лист за получаване на гражданство и задавах на американците същите въпроси. Не знаят! Джордж Вашингтон – да, Колумб – да, останалото – мрак и неизвестност. Това ражда подсъзнателна увереност, че те са първите на Земята. Че живеят единствено правилния живот. В техния живот няма място за съмнения и разсъждения. И ако някой по света живее не така, както те, то трябва да се направи всичко необходимо това да се оправи. Системата на американското образование – това е нещо наистина удивително. И тя си има обяснение: правителствата в която и да е страна нямат сметка да си имат работа с образовани и въоръжени хора. Затова правят всичко възможно народът да е по-малко образован и по-малко въоръжен. Съгласно конституцията гражданите на САЩ имат право да държат оръжие и да се обединяват във въоръжени групи – милиции. Какво прави правителството? В последните 20 години то постоянно разоръжава нацията.

- Доколкото знам, сега искат да забранят пистолетите и винтовките - и гражданите да могат да носят само револвери?

- Когато се е писала конституцията, народът и армията са били еднакво въоръжени. Така че евентуален конфликт би се разрешил в полза на народа, защото армията е била незначителна като численост. Днес армията на САЩ е въоръжена по последна дума на техниката. Народът в най-добрия случай е въоръжен с неавтоматични пушки. И въпреки това правителството се бои от него! И има защо да се бои! Преди десет години народни милиции имаше само в три консервативни щата - Тексас, Алабама, Индиана. А днес милиции има в 50 щата. Въоръжени са 400 000 души. Бели. Консервативни.



image
Hutaree militia - това не е ловна дружинка



image
Народна милиция - Айдахо


Въоръжен конфликт между правителството и гражданите

- А каква беше онази страшна история преди няколко години, когато правителството уби почти сто граждани, които не желаеха да сложат оръжие?

- Това беше в първата година на Клинтън. Имаше в Тексас група около 120 души, които си построиха манастир. Техен проповедник беше някой си Дейвид Коридж ("Давидова клонка", Дейвид Кореш).  Но това все пак не е престъпление. Не е престъпление и това, което те изповядваха, своята религия. Не беше престъпление и това, че имаха оръжие. Тези хора имаха официален лиценз за търговци на оръжие. Те по този начин си вадеха хляба.

image
Дейвид Кореш

И ето един ден в щата започва дело за незаконно съхраняване на оръжия. За повод послужиха свидетелските показания на бивш член, че видял как се разтоварват камиони с автомати, мини... Бедата беше, че от четири години лекарска комисия е признала същия очевидец за сляп! Ето с такъв очивидец разполагаше обвинението. Въпреки това властите на щата наредиха на хората да сдадат оръжието. Тоест - да се лишат от поминъка си. Естествено те отказаха. Тогава започна промиването на мозъци. Всички американски канали разказваха за сектата от полу-луди бандити – бели мъже, които отказват да се подчинят на властите. Вече две съдилища са доказали, че именно федералните агенти първи са открили огън след двуседмичната блокада. Отвътре им отговорили. В резултат бил убит един федерален агент и ранени двама. На следващия ден започнала атаката. Но преди атаката, един от този манастир, заплащайки с живота си, изнесъл двучасова видеокасета със запис на това, което е ставало в манастира. След като предал на федералните касетата, на връщане в манастира го разстреляли в гръб. Тази касета не бе показана от нито един телевизионен канал.


image image
Огнени кълба се вият над имението на църквата в Тексас след атаката на ФБР

- Какво е имало на нея?

- Аз я изгледах от начало до край. На нея всичките тези 87 души, които се намираха вътре, разказваха защо са там. Ако Америка бе видяла тези 87 души преди атаката, тя щеше да знае, че от тях само 12 са мъже. От тези 12 мъже, само четирима бяха бели, останалите – китайци. Останалите 75 души – това бяха старци, жени и деца, които просто не разбираха какво става. Има запазен запис в полицията, на който човек от къщата крещи, че някой ги напада.
Джанет Рино, министър на правосъдието, даде заповед за атаката. Към къщата пое танк, който разби стената и започна да пуска сълзотворен газ. Америка не разбра, че вътре бяха деца, които не са се показали от страх. Но атакуващите знаеха това! Както и знаеха, какво ще се случи като пускат вътре газ под налягане – прозвучаха четири взрива, къщата изгоря за минути. 87 души, от които 17 деца, изгоряха живи. Ако това се бе случило в която и да е друга страна, САЩ щяха да наложат икономическа блокада или щяха да пратят войски.

/Това, което Гордон пропуска, са сведения, че обсадените са искали да се предадат, но не им е дадена възможност.
Помните ли, че и в България по същия образец имаше абсолютно ненужна, експериментална показна акция на Бойковата полиция, която обгради българин в къщата му като най-опасен бандит заради нещо си, което бил направил преди повече от 10 години. Принудиха го да се отбранява, защото той беше наясно, че жив няма да излезе и накрая го застреляха./

- Имаше ли наказани?

- Нито един. Уволниха от органите 12 или 14 души. А един се застреля - очевидно един от онези, които първи са влезли и са видели детските трупове.

- Защо нито един канал не показа тази касета?

- Защото в Америка има закон за политическата коректност, който е много по-лош от всяка цензура, защото е неписан. В него има и нелоши неща, като например, че не е добре да се показват трупове. Но също не трябва да се говори за разликите между бели и черни. Не трябва да се говори, че в Америка съществуват расови и социални проблеми. За народните милиции (разрешени от конституцията)  хубаво не трябва да се говори.


/Действително във всички репортажи, тези стотици хиляди организирани хора - наричащи се "суверенни граждани" и отричащи правата на федералната власт - се представят единствено като побъркани маргинали./


image

Officials see rise in militia groups across US


image
Възгледите на народната милиция

Милициите са силно антиправителствено настроени



image


Другата причина е че всички крупни канали и вестници се намират в ръцете на една група хора. Тя се състои в 70 % от евреи. Те контролират либералната преса. Не пряко, а чрез някой съвещателен орган – например Съвета за международни отношения. В него има президенти, банки, крупни компании – те всъщност съставят елита на САЩ, в който има много издънки на еврейски семейства.

Антисемитизъм

- Има ли антисемитизъм в Америка?

- Разбира се, че има. И много по-силен, отколкото в Русия. Еврейската диаспора в САЩ е доста по-ярко изразена. Това не може да не предизвика у бедния американец, още повече у черния американец, стихиен антисемитизъм - особено ако този американец е лошо образован и живее в квартал граничещ с еврейски.

- Какво общо има кварталът?

- Ако помните, имаше вълнения в Ню Йорк преди пет години. Всичко започна именно заради отношението към евреите. Към синагогата пътувал кортеж с равина. От кортежа изостанал млад юдейски свещеник от Австралия. Той загубил управление на колата, тя се блъснала в къща, разбила стената и убила на място черно момченце. Разярената тълпа извела евреина от колата и го линчувала на място. След това започнаха вълненията, които продължиха три дена.

- Гонили евреите?

- Не. Черното население започна да громи не еврейските квартали, да отидат в тях не посмяли, а смесените – корейските и прочее.

- Не разбрах логиката. Евреин убил момчето, а да отидат при евреите не посмяли. Защо?

- Тук работата е у кого има повече пари. По време на вълненията в Лос Анджелис, докато не стигнали до богатите еврейски квартали, никой не си мръдна пръста да спре погромите. Но само щом погромчиците свърнали към подстъпите на Холивуд и приближили първите домове на богати евреи, веднага се появиха федералните войски и започнаха да ги разгонват. В Америка има огромни расови противоречия и с помощта на политическата коректност, тези проблеми се заравят дълбоко, а не се лекуват. Америка седи на буре с барут и пуши цигара, надявайки се, че на нея – световният демократичен лидер, нищо няма да й се случи.


image
Бронкс


- Как ще започне разпадът?

- Лично аз смятам, че ще тръгне от фондовия пазар на САЩ, който неминуемо върви към рецесивен, а впоследствие и депресиран период на икономиката, а това винаги изостря социалните противоречия. Само в един Ню Йорк има двумилионна армия негри, които никога през живота си не са работили.


image
В Бронкс не обичат стъкла по прозорците


Те не работят вече трето поколение.
Те са съвършено необразовани и не представляват никакъв интерес на пазара като работна сила. Криво-ляво засега успяват да ги удържат вътре в гетото с помощта на социални средства. Но само да изчезне възможността да им се плаща...


image
Food stamps are the symbol of poverty in the US. In the era of the credit crunch, a record 28 million Americans are now relying on them to survive – a sure sign the world’s richest country faces economic crisis.


Сега в гетото върви вътрешна война. Не всеки от младите доживява до 21 години, а ако доживее, вече е усвоил целия арсенал оръжия. И ако тяхната вътрешна война излезе навън, ще пламне цяла Америка.

- А белите ще участват ли?

- Белите милиции моментално ще се хванат за оръжието. Знам техните настроения, защото съм контактувал с лидери на милиции в Тексас, Алабама...


image
 

- И какви са тези настроения?

- Те чакат. Просто чакат повод да се надигнат и да кажат: "Това е нашата страна и ние искаме да живеем тук, както са живяли нашите дядовци и бащи." Това по правило са фермери. И те са унижени, доколкото съществуват с благословението на правителството, което им спуска указания какво да садят и какво не трябва.
 

Крахът на империализма

- Някъде четох, че сумата налични долари в света е три пъти по-голяма, отколкото наличните долари в самите Щати. Ако някога дори част от тези световни долари се върнат в родината, икономиката на Америка ще рухне.

- Мисля, че наскоро Америка в тежки мъки избра последния си президент. Съединените щати ще престанат да съществуват като единна държава... У самите американци вече има планове за разделянето на страната на пет части.

- Но у тях всичко е благополучно и даже има излишък в бюджета.

- Много лош признак! Това е признак за пренагрята икономика. Признак за това, че наличните долари започват по малко да се връщат в Америка. И вече няма къде да се дянат. Балонът се надува. Скоро ще се спука. Икономистите може и да ме опровергаят, но аз просто го чувствам. Това вече се носи във въздуха.

- И с колко пункта ще падне доларът?

- Съвсем. Просто ще престане да съществува. В Америка вече има планове да се въведат вътрешни долари и международни долари. Та ако в един прекрасен ден американците се разорят, на тях ще им кажат, че имат само вътрешни долари. Или по-точно, с тях ще могат да се разплащат само в САЩ. А останалите долари – за разплащания зад граница. Следващият етап е: момчета, вижте какво – у американците, това са истинските долари, а какво има по света, ние не знаем, можете да ги изхвърлите. И цял свят ще използва доларите за тапети. Американците ще се обезопасят именно по този начин.

- Тогава целият свят ще възненавиди САЩ. Първоначално го насадиха на доларовата "игла", а после си взеха наркотика. Лъжа в планетарен мащаб! Всички хора, които държат долари, ги губят – кой сто, кой хиляда...

- Затова и нашето правителство ще настоява, че то не е виновно, а е виновно американското. Виж Китай постъпва много мъдро. Китай не се "надяна" на долара. Те, разбира се, получават долари, но веднага ги дават обратно, купувайки с тях всичко, което е нужно. А вътре в Китай долари няма.

- Може би да се преориентираме на евро?

- Засега няма достатъчно налични евро, няма да се получи. Доларът ще рухне по-скоро.

- Защо? Все пак Америка все още е най-богатата страна.

- По стандарт на живот САЩ не влизат даже в първата десятка. Още повече, че напоследък там тече рязко обедняване на населението. 42 процента от населението на САЩ живее около нивото на бедността. Прагът на бедността там е около 20 000 долара на семейство с трима члена. С тези пари там само може да се преживява.


image
Предградие на Ню Йорк


- Винаги ме е поразявало в американските филми това поголовно безпаричие. У главните герои – няма пукната пара, средните американци – полицаи, служещи – да, има някой последен долар за кафе...

- Ако се разходите из южните щати на Атлантическото крайбрежие, още като излезете от богатия Вашингтон, гледайте внимателно – има два вида селища. Бели градчета и черни градчета. Черните – това са стари бараки, белите – това са нови бараки. И това е всичко!


image


Ако вземем един нормален човек от Русия, който живее в съседния апартамент и го питаш: "Искаш ли да живееш в Америка, в свой дом?" – "Разбира се, искам!" Но ако му покажеш този дом... Че неговата дача (вила) е шейсет пъти по-луксозна!


image
 

 image


- В американското кино не съм виждал такива позорни бараки.

- Просто не сте ги познал. Вие сте ги приемал за нормални домове. Действително много приличат. Представете си нещо дълго, с едноскатен покрив. Фазерни стени, обвити с пластмаса. Без основи. Понякога, вярно, правят малки основи... Повечето такива къщи си имат и малки колела – за да можеш да ги докараш до мястото.
 

image



image


А като цяло в Америка равнището на благосъстояние е близо до нищетата.
Навремето говорих с млада негърка, около 14-годишна. Училището е на 40 км от дома й, до там я кара автобус, който по всички градчета като нейното събира ученици.
 

image
 

След училището момичето отива да работи във фабрика. За три седмици получава 200 долара. "Какво ще правиш с тези пари?", попитах я аз. Тя ми отговаря: "Ще си купя рокля, за да мога да ходя на училище, и обувки". Аз я попитах: "А майка ти няма ли пари за рокля?". "Не, мама няма пари, а татко не живее с нас." И така съществува 40% от населението!
Това у нас като че не се разбира, като им гледаме супермаркетите по телевизията. А в тези супермаркети отиват хора, които не могат да купят и половината от това, което лежи по рафтовете. Те събират и изрязват от вестниците купони, после отиват и търсят тази стока, че да си спестят десет цента. Не защото са икономични като немците, а защото у тях реално ги няма тези десет цента! Защо Русия е в нищета е ясно – през ХХ век ние успяхме да се замесим във всички възможни простотии.

- Защо се получава така странно? Ето САЩ – нищо не произвеждат, освен долари, а с тях купува цял свят. Откъде тази нищета?

- Действително производството в САЩ за последните 20 години се съкрати със 70 %. Да, вярно е, че експортът е в долари. Но вътре в САЩ и жителите трябва да купуват. А напечатаните пари не трябва да се връщат обратно в страната и да раждат безработни негри. Защото когато парите станат повече от стоките - и нещата ще се променят. И негърът ще трябва да заработва пари, за да може да ги даде срещу стоки. А той не може, защото е ужасно необразован. Но има пистолет.
Чувствате ли мириса? Това е мирисът на тлеещия пожар.

Превод Дилян ВЪЛЕВ

 

image
http://oureyesonspace.blogspot.com/2010/08/poverty-in-usa.html
 




Държавната религия в страната на неограничените идиотщини





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. sparotok - !
14.06.2011 01:10
Това е адът, как издържат тия хора!!!!!!!!!!
цитирай
2. balkanec - Вече започнахме да научаваме
14.06.2011 01:12
Нали тяхната държава я внесоха и у нас.
цитирай
3. germantiger - ...
14.06.2011 01:24
Руснак говори в интервю за мериканосите и то руски мигрант :)

С извинение за претенцията и самочувствието ми, но аз бих могъл да направя дори по-ефектен постинг за лайната в Русия - "лайна" в смисъл всичко онова което вони там като държава, народопсихология и отношение или цена от човешкия ефтин живот до прескъпата не само на глътката, но и на душата водка!

...

Сега сериозно:

Има един голям велик каньон в Америка, всички го знаят, та там като идат хлапетата на посещение си носят раниците, и там в раничките всяко си прибира хартийките, боклучетата, дори дъвките не си хвърлят в природата (а има къде, то каньона е невъобразима площ Бога ми). Та тези деца си събират боклука в раниците, а изгореното и "изпуснатото" в кабинките-тоалетни идва един хеликоптер и в определено време го отнася.

Все се чудя кога ли гениален българин или задушевен руснак ще бъде толкова внимателен. Иначе - да! Спор няма, всеки народ има много лица, то народи вече "почти" няма, зад подредената държава може да се крие един убит демографски, културно и почти морално запад, в неуредената държава пък може да се крие естествен, озлобен, но пък импулсивен изток, знам ли?!

В едно обаче съм уверен - за всяка държава може да се направи подобен постинг или пък друг т.нар. позитивен. Поздравявам те, че си видял това, защото в Америка има и това, но има и кученце което към обяд те посреща излизайки от незаключен двор, има едни къщички които задната им врата излиза на едни морави до сами водата, та различни неща има в Америка и хубаво и лошо - навсякъде е така!

Съвършенно място на Земята няма!

Защо обаче американците изглупяват или защо това се случва с европейците!
Не защото американеца е "лош матриал", не, това не е случайно - такива ги "правят" от 50 години насам, българите започнаха да ги правят "такива" от само 20 години насам.
цитирай
4. nbrakalova - Нетрадиционна
14.06.2011 01:40
реклама, която хората не желаят да виждат! Действителност, която отказват да приемат! Но тя винаги е била и ще бъде факт! Едно от предпочитанията на хората например е бягството-телевизия, пред необходимостта да променят себе си или живота. В първото, предлагайки им и ползвайки готов продукт, не взимат участие. Опиянени, за второто не им остава воля. :) Е, това са крайности в стила на постинга, който е в противовес на стандартно внушаваното. И все пак - "пред фактите и боговете мълчат"; факти, които всяко общество прави усилие да скрие...
цитирай
5. анонимен - САЩ е грешка, една грамадна грешка!
14.06.2011 03:28
Съвършено място на Земята сега няма! Вярно! Но ИМАШЕ преди около половин век - в Европа настъпи националсоциалистически "златен век" и неговият създател се казваше Адолф Хитлер! 88!
цитирай
6. balkanec - Да - и лукс навсякъде има
14.06.2011 08:39
Имаше и тук един хумористичен пост на Smani за луксозните къщи, от който днешна България изглеждаше процъфтяваща страна.
Ако гледаме и някои нови български телевизионни сериали - излиза същото.
цитирай
7. hristo27 - Всяка страна си има какво да покаже и ...
14.06.2011 09:29
Всяка страна си има какво да покаже и с какво да се похвали пред света.
Както и "заден двор", който констрастира с богатство ии лукс.
Поздрави за сполучливия избор на постинг!
цитирай
8. smani - Не е изненада зад лъскавата фасада ...
14.06.2011 09:54
Не е изненада зад лъскавата фасада има страшно много помия, мизерия, цигания, където НЯМА НИКЪДЕ ДРУГАДЕ! От цяла източна, а и западна Европа да се събере гнусотията пак няма да е равна на американската. В коментарите някъде прочетох как си прибират боклуците в раничките в Гранд Каньон например - ами прибират ги, защото ще им откъснат тиквите от глоби, а не защото са възпитани.
цитирай
9. missionpossible - Това интервю на Александър Никонов ...
14.06.2011 10:45
Това интервю на Александър Никонов е част от книгата му "Краят на феминизма". Препоръчвам я. Написана е с чувство за хумор и е изцяло в духа на този постинг.
Там подробно става дума и за политическата коректност, и за срива в образованието не само в САЩ, но и в Западноевропейските страни и всичко това през погледа на един руснак.
Поздрави.
цитирай
10. dalida - Странности.
14.06.2011 11:11
Там където има много богати, там има и много бедни.
Поздравления, за постинга!
цитирай
11. balkanec - smani
14.06.2011 17:11
Лично аз не мога да си представя по-страшни и грозни гледки от тия, които видях в Марсилия. Но пък се сещам за вица:
Песимиста:
- От това по-лошо не може да бъде!
Оптимиста:
- А, може, може...
цитирай
12. germantiger - ...
14.06.2011 19:41
smani написа:
Не е изненада зад лъскавата фасада има страшно много помия, мизерия, цигания, където НЯМА НИКЪДЕ ДРУГАДЕ! От цяла източна, а и западна Европа да се събере гнусотията пак няма да е равна на американската. В коментарите някъде прочетох как си прибират боклуците в раничките в Гранд Каньон например - ами прибират ги, защото ще им откъснат тиквите от глоби, а не защото са възпитани.


Тук може да поспорим, най-малкото защото български почти манталитет е да се свива пред глоби и българина да се възпитава чрез глоби (някои несправедливи, но предвидени в закона без морал). Американеца и т. нар. западняк отдавна е минал този вековен период или дори да бъде възпитаван чрез глоби, отношението към природата там (от лични впечатления) е различно от долното и мърляво тук!
цитирай
13. balkanec - germantiger
14.06.2011 20:31
Всичко зависи от това с кого общуваш, с какви среди и на какви места. Навсякъде има различни категории хора.

Всъщност у нас допреди 20 г. беше чисто и подредено.
И въпреки развитата индустрия (тогава) българската природа и до днес е много по-чиста от западната.
цитирай
14. nbrakalova - balkanec,
15.06.2011 10:35
Вие ме изненадвате с думите си: "Всъщност у нас допреди 20 г. беше чисто и подредено."

Може би е извън посланието на постинга Ви, но това и подобно "чисто и подредено" е на базата на контрола ОТВЪН, т.е. тоталитарния, дори средновековния. Докато germantiger има предвид контролът ОТВЪТРЕ, чрез който всъщност започна не само епохата Реформация, на започва всяка личностна, а оттам и национална, и икономическа реформация. Само с този самоконтрол могат да се създават т.нар. нови демокрации.
цитирай
15. balkanec - Какъв контрол?
15.06.2011 13:17
като тогава у нас беше слободия в сравнение със сегашната полицейска държава. Това, че общините си вършеха работата и си чистеха градовете ли? Голям тоталитаризъм е то...

Кое е средновековие - това хората да са осигурени и да живеят в сигурност и спокойствие - или това да се търкалят просяци и бездомни по улиците и хора да си отиват в мизерия и без медицинска помощ и човешкия живот да струва по-малко от живота на уличен помияр, защото за помияра се застъпват разни зеленозащитни организации, а за него няма кой?

А това го знаем много добре, че ние сме аборигени и добре, че западняците ни научиха да ходим на два крака, иначе още щяхме да живеем по дърветата, както доскоро. :)

И на мене ми е чудно, как някои хора заменят реалността с клишетата от медиите.
цитирай
16. nbrakalova - balkanec,
15.06.2011 20:17
съжалявам, че не съм се изразила достатъчно ясно, за да ме разберете по-точно. Няма да се обяснявам, не само защото точно определените символи ме ограничават. Но нека уточня, че под "нови демокрации" имам предвид както САЩ, така и европейските доста преди ПСВ. Онова, което Ви възмущава, е повече от сериозно и не може да се коментира с броени символи или разбъркване с пръчка. Далеч съм от мисълта да се възприемаме като аборигени, още по-малко като потомци на маймуни. Разбира се, не мога да си затворя очите за онова, което в частност Западът е създал, нито за онова, на което ние бихме могли да го научим при определена историческа обстановка. Но и още, никога не мога да си затварям очите не само в личен, но и в национален план, пред неумолимата зависимост между причина и следствие. Колкото до медиите и клишетата, предпочитам да ползвам разума си и затова и едните, и другите не представляват за мен интерес още по-малко съм склонна да ги ползвам за пътеводители. :)
цитирай
17. alchemist - А ние
16.06.2011 16:38
се оплакваме от нашето положение.
цитирай
18. balkanec - Е - положението тук
16.06.2011 18:08
стана като положението там. По образец.
цитирай
19. cefulesteven - Уникален постинг!
16.06.2011 20:34
Уникален постинг!
цитирай
20. stamenmihalevski - Много добър постинг!!! Защитни...
17.06.2011 23:32
Много добър постинг!!! Защитниците на комунизма да си гледат работата :))) (не ми се сърдете, защото не искам да ви обидя лично, а просто такова ми е мнението за всяка една система, която се опитва да манипулира обществото) Именно затова ще отбележя - "новите братя" отвъд океана не трябва да са пример!!! Те са си чисти манипулатори!!! Снимките по-горе показват защо. Това не е пътят!!! Мисля си, че славяните ще поведът света в правилната посока, защото са видяли недъзите и простотийте както на едната, така и на другата система, преди това обаче е нужно време, за да се оттърсим от мизерията, защото когато стомахът къркори, няма много излишна енергия за "големи дела"!!! Поздрави на автора - balkanec!!!
цитирай
21. ruuter - тъпанар
19.06.2011 20:32
гоуем си тъпанар!ВИНАГИ ЩЕ СА НОМЕР 1 защото не мислят за тъпанарите от снимките.
цитирай
22. анонимен - Браво за постинга !
19.06.2011 22:28
Браво за постинга !
цитирай
23. анонимен - Ще има много близачи на американски ...
12.07.2011 00:04
Ще има много близачи на американски задници, с пяна на уста, ха ха ха...
цитирай
24. анонимен - tema
12.07.2011 00:55
ebati demagogiata s tezi snimki...ot 60te godini... eh komunisti mrusni. Ne razbrahte li, che tam deto slunceto sveti po-silno senkite sa po-otchetlivi. V America se zivee mnogo dobre i za vse se namira miasto.
цитирай
25. анонимен - знаещ
12.07.2011 01:31
Малоумници - тоя показва долните 5% от населението на САЩ!
Що не покаже гръбнака на Америка - средната класа?
Вижте в ГугълЪрт безкрайните редици от милиони огромни къщи с огромни алеи за по 2 тръка, басейни, чистота и ред...
Вижте гетата в центъра, изметете площта - точно към 5% е. Проверете сами.
цитирай
26. анонимен - 40-годишен
12.07.2011 01:46
Вие няква пропаганда сте чели...
Преди 20 години си беше точно толкова мръсно, колкото и сега.
И преди 30 години също.
цитирай
27. анонимен - Tema - do 28mi i drugi razni
12.07.2011 21:27
Eeh pichove,
nadiavam se pone izkarvate pari ot tozi tip postingi. Ako e pro-bono deto se vika mi stava malko zal za bolnite vi mozuci.
Onzi ruski zurnalist samo se oplakva, che v America ima pravila i se spazvat. Iskal da ne si kosi trevata i da si sushi chirozi na balkona :) Az lichno predpochitam usmihnati i pozitivni hora pred oplakvashti, namuseni i alkoholizirani nacii. V America ima vsichko i mnogo bogai i mnogo bedni i hora, koito prosto ziveiat dobre. Istinata e, che na tezi koito sa gotovi da se boriat, America dava shans. Tozi posting e kato izrezka na Rabotnichesko Delo ili Paraleli predi 1989.
America si ima mnogo problemi i socialni i ikonomicheski i obrazovatelni. Tiah nikoi ne gi otricha.
Ziveia v Chicago naistina i mozesh da vidish mizeriata na South Side... i bogatstvoto na North Side i predgradiata, koito v goliamata si chast sa prekrasni. Biahma ne camping v Wisconsin minalata sedmica i niama razbiti kushti s hora s revolveri na vhoda.
Problema e, che Americancite sa sviknali mnogo da se mestiat i taka niakoi kvartali zapadat i stavat geta (sled kato se nanesat malcinstva, imigranti i prochie), koeto ne e tolkova silno izrazeno v Evropa, kudeto horata sa mnogo po-malko mobilni.

Eto niakolko linka koito pokazvat istinskia oblik na raznoobrazieto na zivota tuk (ne sa specialno podbirani za dobri/loshi strani.).
Chicago
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=523661&page=45
Small town Ohio
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=997547
Small town Northeast
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=601887&page=16
San Francisco
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1385020&page=25

I posledno BALKANEC - mahni molia te snimkata deto pishe "Predgradia na New York". Vizda se edna palma v dvora... ili e niakude ot Africa ili Juzna America... ili niakoi drug stat, ama sus sigurnost ne e
цитирай
28. анонимен - Balkanec
12.07.2011 21:31
AMERICA = Hope
цитирай
29. balkanec - анонимен - 40-годишен
01.03.2012 11:27
Живял съм - не съм чел :)
Това, че някои хора обичате здраво да послъгвате - другите какво ги касае.
цитирай
30. balkanec - 27. анонимен - mahni molia te snimkata deto pishe "Predgradia na New York". Vizda se edna palma v dvora...
01.03.2012 11:36
Затова съм дал и линкове за снимките - да се вижда, че не са от някъде другаде.

Лека проверка:

"Студоустойчиви палми от семена

Естествен ареал на разпространение: югоизточните части на САЩ. Има данни за успешно отглеждане в Ню-Йорк, Бостън и Чикаго, а в Чикаго си е много студено."

http://flowersnet.info/a438/%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623165
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив