Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2018 12:30 - Какво образование имат милиардерите
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 1021 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво образование имат милиардерите


image
Майер Ротшилд/Mayer Amschel Rothschild (* 23.02.1744 - Frankfurt am Main; † 19.09.1812 ebenda) е немски лихвар от еврейски произход, основател на банкерската династия Ротшилд, която на днешно време притежава мрежа от банки и информанти в целия Западен свят, както и собствен дял в "Federal Reserve System" - банката, която печата американските долари. Rothschild основават и информационната агенция Reuters.

Както Max von Oppenheim, наричан Абу Джихад, е бащата на световния тероризъм, така и Rothschild е бащата на съвременните Западни демокрации. На днешно време Западните индустриални държави не се управляват от президенти, министър-председатели или канцлери, управляват се лихвари, които чрез частни банки отпускат пари под лихва, а населението манипулират чрез средствата за масова информация, които се оглавяват от информационната агенция Ройтерс.

image Mayer Rothschild посещава основно училище, след което посещава йешива/ישיבה‎ - еврейска образователна институция, от 10 до 11 годишна възраст. През 1756 год. на 11 годишна възраст той прекъсва образованието си, за да се отдаде на лихварство - върти търговии с антиквариат, ценни монети, работи в обменно валутно бюро. На 29.08.1770 на 26 годишна възраст Майер Ротшилд се оженва чрез брачна агенция за 16 годишната Gutle Schnapper. Тя донася зестра от 2.400 гулдена.

Благодарение на мрежата от негови лични доносници, която е била по-ефективна от държавните служби, Rothschild става не просто милиардер, той слага ръка върху финансите на Британската империя. След като информантите му го предизвестяват за поражението на Наполеон Бонапарт при Ватерло, слугите на Ротшилд пускат слухове за победа на Наполеон при Ватерло. Rothschild започва разпродажба на английски държавни ценни книжа на борсата, всички акционери го последват и съответно цените на акциите рухват. Малко преди официално да стане известна истината за поражението на Наполеон, Ротшилд изкупува същите английски държавни ценни книжа на безценица, което гарантира на клана Rothschild, да управлява света през следващите 200 години.

Както Майер Ротшилд, така и неговите родители, деца, племенници, внуци и правнуци никога не са работили в производството. За да не споделят богатството си, Ротшилд са се женели помежду си - ендогамно. Хипертрофираното забогатяване чрез лихварство е предизвиквало възмущение още по онова време. Хайнрих Хайне пише:

"Geld ist der Gott unserer Zeit
und Rothschild ist sein Prophet."

Heinrich Heine 1841

"Парите са господ на днешно време
и Ротшилд е техния пророк."

Хайнрих Хайне 1841

До преди Еманюел Макрон да бъде избран за президент на Франция, в Уикипедия пишеше, че банките на Ротшилд на днешно време не съществуват, а вместо това се показваше снимка на David Mayer de Rothschild, който с прическата си се опитва да имитира Исус Христос, както старите майстори са го рисували по иконите. Но David Mayer de Rothschild според Wikipedia не бил лихвар, а бил пътешественик и авантюрист.

***

Джон Дейвисън Рокфелер/John Davison Rockefeller Sr. (* 08.07.1839 - Richford, New York; † 23.05.1937 - Ormond Beach) е американски лихвар от еврейски произход. През 1870 основава компанията „Standard Oil“ и става най-богатият мъж на света и първият американски милиардер. Джон Рокфелер е един от основателите на банката Федералния резерв на САЩ в който кланът Рокфелер и до ден днешен има собствен дял. Много от дейностите на Джон Рокфелер са смятани за незаконни и неморални.

Copyright:www.backdoornews.com


Първите антимонополни дела в историята на САЩ са именно срещу неговата компания Стандарт Ойл, след което се преименува на Ексон Мобил и Шеврон. Джон Рокфелер е имал състояние от 340 милиарда долара, но поради слабоумие е посещавал училище до 16 годишна възраст.

***

Маркус Голдман/Marcus Goldman (* 09.12.1821 - Trappstadt, Unterfranken; † 20.07.1904 - New York City) е американски банкер от еврейски произход, основател на финансовата група "Голдман Сакс" - една от 30-те големи банки в света, със седалище в Южен Манхатън в Ню Йорк/САЩ. За Marcus Goldman в интернет на различни езици не се намира информация относно образованието му. Това ще рече, че той изобщо няма образование.

***

Хенри Форд/Henry Ford (* 30.06.1863 Greenfield Township (Michigan), USA; † 7. April 1947 - Dearborn, Michigan) е американски мултимилиардер, предприемач, основател на автомобилната корпорация „Форд“. За него в Уикипедия може да се прочете, че като дете много се интересувал от механични части и детайли и можел многократно да разглобява и сглобява часовниците на приятели и съседи и така станал известен с уменията си в областта на механиката.

В Уикипедия за Henry Ford могат да се прочетат и пр. глупости, че през 1879 година напуснал дома на родителите си и отишъл да чиракува като механик в Детройт, първо във фирмата „Джеймс Ф. Флауър енд Брос“, а след това в „Детройт Драй Док Ко“. А през 1888 година Хенри Форд се бил оженил за Клара Ейла Брайънт (ок. 1865-1950), като издържал семейството със земеделска работа и ръководството на дъскорезница и така станал прочут инженер и изобретател на конвейерното производство. В действителност Хенри Форд поради слабоумие е посещавал училище до 16 годишна възраст, а състоянието му го определят на $199 милиарда.
image
Амансио Ортега Гаона/Amancio Ortega (* 28.03.1936 - Busdongo/Leуn) според средствата за масова информация, започнал на 14 години да работи като прислужник в магазин за ризи и така станал лихвар - мултимилиардер, най-богатият европеец. Амансио Ортега е основател и до 10 януари 2011 г. президент на индустриалната група „Inditex“. Тази група компании има над 7000 магазина в 90 страни, с повече от 92.000 служители, най-известна от които е веригата магазини Zara. Притежава също марките Pull & Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home, Kiddy"s Class, Tempe, Stradivarius - всичките известни с нискокачествени и евтини облекла и обувки. Амансио Ортега поради слабоумие е посещавал училище до 14 годишна възраст, но има състояние от $72,8 милиарда.

***

Кирк Керкорян/Kirk Kerkorian/Քըրք Քըրքորյան (* 6. Juni 1917 - Fresno, California; † 15. Juni 2015 - Los Angeles, California) е американски лихвар - мултимилиардер от арменски произход, на когото принадлежат 40% от хотелите и казината в Лас Вегас. За Кирк Керкорян в Уикипедия може да се прочете, че израстнал в крайна мизерия и на 9 годишна възраст започнал да работи, за да издържа семейството си, а в осми клас напуснал училище и станал мултимилиардер. Според официалната версия, раздухвана от средствата за масова инфорация, Kirk Kerkorian станал лихвар, като купил 32 хектара земя в Las Vegas за $960,000, която послужила за построяването на най-луксозния хотел в света - Caesars Palace.

***

Франсуа Пино/Franзois Pinault (* 21. August 1936 - Les Champs-Gйraux, Cфtes-d"Armor) е френски лихвар - мултимилиардер, колекционер на произведения на изкуството, меценат, предприемач стар приятел на Jacques Chirac. Единият от синовете му Франсуа-Анри Пино е женен за актрисата Салма Хайек. Franзois Pinault поради слабоумие няма завършено средно образование, но е собственик на Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Printemps, La Redoute, Fnac, Chвteau Latour в Pauillac, Thйвtre Marigny, Palazzo Grassi и спортната марка Puma.

Франсуа Пино е бил трогателно тъп, поради което чест обект на подигравки, от страна на неговите съученици. От срам, неговите родители решават Franзois Pinault да напусне училище през 1947 г. на 11 годишна възраст. (Източник: Limes 8 - das Magazin fьr erfolgreiche Geschдftsleute)

***

image David Howard Murdock (born April 11, 1923) е американски лихвар - мултимилиардер, който поради слабоумие няма завършен девети клас, спял е под мостовете и е започнал собствен бизнес с начален капитал 700 долара. За него в Уикипедия пише, че е филантроп, който след Втората световна война живеел като бездомен просяк в Детройт. Но един ден случайно го срещнал добър самарянин (чието име никой не знае), който му дал назаем 1200 долара, за да купи малка закусвалня, която David Murdock след десет месеца продал със 700 долара надценка. След което David Howard Murdock се преместил във Phoenix/Arizona и станал инвеститор в недвижимо имущество и така с начален капитал 700 долара станал мултимилиардер.

Днес David H. Murdock е главният акционер на Dole - американски концерн, най-големият в света за търговия с банани и ананаси, притежава 80.000 хектара земя, множество хотели и игрища за голф. David Murdock страда от дислексия както Агата Кристи: Поради слабоумие той не може да чете и да пише и на 14 годишна възраст напуска училище.

Също както Agatha Christie, David H. Murdock рядко дава интервюта пред медиите, но когато се реши да каже нещо, говори само глупости, като например твърдението му, че планира да живее 125 години, защото не яде захар и сол. Обществеността е силно удивена, че David Murdock на 90 годишна възраст, вместо да се радва на райски старини, решава да инвестира в концерна "Dole Food Company" - Алчността умира последна. (Източник: DIE WeLT - David Murdock. Ein 90-jдhriger Milliardдr und die Macht des Obstes. Verцffentlicht am 13.08.2013. Von Tina Kaiser.)

***

image Richard Branson (* 18. Juli 1950 - Blackheath, London, England) е британски лихвар - мултимилиардер и филантроп, който също както Agatha Christie и David H. Murdock страда от дислексия - не може да чете и да пише, поради което е посещавал училище до 16 годишна възраст. Сър Ричард Чарлз Никълъс Брансън е известен най-вече като собственик на конгломерата от компании „Върджин груп“, наброяващ около 400 компании, като започва с звукозаписната компания „Върджин рекърдс“. Неговият дядо е бил любимец на държавата - съдия във върховния съд на Великобритания и член на Privy council/Тайния съвет на Британия.

Ричард Брансън прекъсва да ходи на училище в Buckinghamshire поради слаб успех - той не е можел да чете и да пише. На 16 годишна възраст вече станал бизнесмен, основал списание "Student", в което известния британски карикатурист и илюстратор Gerald Scarfe започнал да работи. А на 17 годишна възраст открил първата си благотворителна компания "Student Advisory Centre".

Според легендата, раздухвана от Уикипедия, Richard Branson станал звукозаписен магнат мултимилиардер, след една разходка по Ламанша, при което му хрумнало да закупи бракувани грамофонни плочи. Тези бракувани грамофонни плочи, Richard Branson ги продал в Лондон, като ги разнасял по сергиите със собствената си кола. През 1971 г. Ричард Брансън е арестуван в обвинение за незаконна търговия, но майка му веднага урежда спора с британските власти. Richard Branson обича да живее на широко и има собствен остров Necker Island.

image Неграмотността на Ричард Брансън, също както на Агата Кристи, не му пречи да пише и издава книги:
Losing My Virginity: How I"ve Survived, Had Fun, and Made a Fortune Doing Business My Way (1999) Как изгубих наивността си : Докато се забавлявах и правех бизнес, изд.: „AMG : Унискорп“, София (2008), прев. Жени Кръстева Sir Richard Branson: The Autobiography (2002) Screw It, Let"s Do It: Lessons In Life (2006) Майната му! Да го направим! : Уроците на живота ми, изд.: „AMG : Унискорп“, София (2008), прев. Жени Кръстева The Adventure of Business (2008) Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur ( 2008) Бизнес отвъд ограниченията, изд.: „AMG Publishing“, София (2010), прев. Screw Business As Usual (2011) Бизнесът на бъдещето, изд.: „AMG Publishing“, София (2017), прев. Антоанета Тошева Reach for the Skies: Ballooning, Birdmen And Blasting into Space (2010) Like a Virgin: Secrets They Won"t Teach You at Business School (2012) Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище, изд.: „AMG Publishing“, София (2015), прев. Антоанета Тошева The Virgin Way: Everything I Know About Leadership (2014) "Методът Virgin", изд.: „AMG Publishing“, София (2017), прев. Finding My Virginity: The New Autobiography (2017)

***

image Carl Lindner, Jr. (* 22.04.1919 - Norwood, Ohio; † 17.10.2011) напуска училище на 14 годишна възраст за да стане (или защото вече е станал) мултимилиардер. Изведнъж Carl Lindner, Jr. става лихвар, притежава 40% от American Financial Group, след което става владетел на United Fruit Company, който го преименува на Chiquita Brands International. През 2004 г. Carl Lindner, Jr. е главният спонсор на George W. Bush. Той спонсорира и еврейски организации, за което е награден от Jewish National Fund с голямата награда "Tree of Life Award" и е избран за човек на годината от "United Jewish Appeal".

***

Лев Авнерович Леваев/Lev Avneroviз Levayev/‏לב לבייב‏‎, според Уикипедия, никога не е посещавал училище. Лев Левиев едиствено е практикувал шлифоване на диаманти, след като 15 годишен се е преселил с родителите си в Израел и малко след това става диамантен магнат - милиардер. Добивът на диаманти в Ангола, организиран от Лев Леваев е свързан с нарушение на човешките права (източник: Meet the Mogul. The Putin pal who just bought the old New York Times Building. By Ben Smith Published Oct 24, 2007). По време на апартейда в ЮАР, Lev Avneroviз Levayev работи с диамантения картел "DeBeers", известен с кървави диаманти/Blood diamond.

Филантропската дейност на Лев Леваев е застрояване селища за израелци в "Западния бряг" - Палестинската автономия. Лев Леваев притежава дял от социалната мрежа "ВКонтакте".

 

»Es gibt viele Mцglichkeiten, Karriere zu machen,
aber die sicherste ist noch immer, in der richtigen
Familie geboren zu werden.«
Donald Trump

»Съществуват много начини, да се прави кариера,
но все още най-сигурният е, да се родиш в точното семейство.«

Доналд Тръмп

***

»Wir leben alle unter dem gleichen Himmel,
aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.«

Konrad Adenauer

»Ние всички живеем под едно небе,
но всички нямаме един и същ хоризонт.«

Конрад Аденауер
- първият канцлер на Федерална република Германия.

http://www.backdoornews.com/miliarderi.html




Гласувай:
4



1. vaquero - koshava,
18.05.2018 12:44
Повечето имат най-много средно образование.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1747070
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031